2021-10-14 12:19:40• hírek • Bede Emőke

Nyugat-Európába tartó bevándorlókat tartóztattak fel Szárazberek közelében

Szerdán, 19 óra körül a szatmári és petei határrendészek épp Szárazberek közelében járőröztek, amikor kb. 200 méterre a román-magyar határtól észrevettek két gyanús személyt.

A két férfit a helyszíni igazoltatást követően a hatóság szatmári helyszínére szállították. Mint kiderült, egy 26 és egy 34 éves férfiról van szó, előbbi Líbiából, utóbbi Tunéziából érkezett, ám mindketten egybehangzóan azt vallották, hogy először Magyarországra, majd Nyugat-Európába szerettek volna eljutni. A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt vizsgálatot rendelt el az ügyben.


Cigaretta a kisbuszban


Ugyanezen a napon szeretett volna Románia területére lépni Halminál egy 20 éves, ukrán állampolgárságú fiatalember is. Mivel fennállt a gyanúja, hogy az általa vezetett ukrán rendszámú kisbusszal esetleg cigarettát csempésznek, a határőrök alaposabb átvizsgálásnak vetették alá a járművet. A kutatás pedig meg is hozta az eredményét, ugyanis a kisbusz falába és a személyes csomagok közé rejtve összesen 1236 csomag cigarettát találtak, melynek piaci értéke kb. 5561 lejre tehető.


A határrendészet a fiatalra 5000 lejes pénzbírságot szabott ki, a kisbuszt pedig a bírság befizetésééig lefoglalták.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: